ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) köyünü ziyaret etti.

Vali Doğanay’ın incelemelerine İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Adnan Dinçsoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur ile bazı kurum amirleri de eşlik etti.

Yılda yaklaşık 6 ay kardan dolayı ulaşıma kapanan ve Gürcistan sınırında bulunan Camili Havzası'ndaki altı köyün ulaşımını sağlayan Borçka-Camili Karayolu'nda incelemelerde bulunan Doğanay, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Camili köyündeki tarihi camiyi ziyaret eden Vali Doğanay, daha sonra Camili Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na geçti.

Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Doğanay, öğle yemeğinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, onlara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı.

İncelemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Doğanay, havzadaki köylerde eğitim gören çocukların devletine, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkacak faydalı bireyler olarak yetiştirilmesini istediği öğretmenlere en kısa sürede lojman yapılacağının sözünü verdi.

Okul ziyaretinden sonra köy muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Doğanay, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Vali Doğanay, Gürcistan sınırındaki Jandarma Karakolu ile Piyade Hudut Karakolu'na giderek bir süre de askerlerle sohbet etti.