ARTVİN (AA) - Valiler kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinden Artvin Valiliğine atanan Ömer Doğanay görevine başladı.

Vali Doğanay'ı, valilik binası önünde Vali Vekili Mehmet Ali Öztürk, Artvin Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile vatandaşlar karşıladı.

Buradaki karşılamanın ardından caddedeki esnafları selamlayan Vali Doğanay, makamında yaptığı açıklamada, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Bakanlar Kurulu üyelerine şükranları sunduğunu belirtti.

Kenti her alanda daha ileriye götürmek için kamu kurumları ile birliktelik içerisinde çalışacaklarını vurgulayan Vali Doğanay, şöyle konuştu:

"Artvin’i her alanda daha ileri noktalara taşımak amacıyla yılmadan ve samimiyetle çalışacağız. Bizden önce başlamış olan hizmetleri inşallah hep birlikte devam ettireceğiz. Adaletle ve açıklıkla temel ilkemiz, 'insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturudur. İnşallah bu düstur çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

Kendisinden önce görev yapan meslektaşlarına teşekkür ettiğini ifade eden Doğanay, daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle bir süre sohbet etti.