ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, maddi durumu iyi olmayan iki çocuklu aileyi ziyaret etti.

Vali Doğanay, berberinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün ile il merkezindeki Dere Mahallesi'nde yaşayan dar gelirli iki çocuk babası Kadir Yıldırım'ın evine ziyaret gerçekleştirdi.

Kadir-Nurşen Yıldırım çifti ve ilkokula giden iki çocuğu ile bir süre sohbet eden Vali Doğanay, ailenin talep ve isteklerini dinledi.

Nurşen Yıldırım, eşinin günlük yevmiye ile çeşitli işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını ifade ederek, Vali Doğanay'dan eşi için sürekli bir iş talebinde bulundu.

Devletin her zaman yanlarında olduğunu da belirten Yıldırım, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından zaman zaman gıda ve maddi yardımlar alıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sayın Valim bu akşam bizleri ziyaretinizle onurlandırdınız. Devletimizin sıcak elini bizlere uzattınız. Allah devletimizden ve sizlerden razı olsun. Çocuklarımın eğitimi ile yakından ilgileniyorum. Çocuklarımı okutup devletimize ve milletimize hayırlı ve yararlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak istiyorum." diye konuştu.

Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Doğanay, biri doktor, diğeri polis olmak isteyen çocuklara, istedikleri mesleklere sahip olabilmeleri için düzenli ders çalışmalarını, bol bol kitap okumalarını ve çok gayretli olmaları gerektiğini söyledi.

Çocukları okuma azminden dolayı da tebrik eden Vali Doğanay, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada polis olmak isteyen erkek çocuğa, polis üniforması hediye edeceğini de dile getiren Doğanay, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün'e kısa sürede çocuğa üniforma diktirmesi talimatını verdi.

Doğanay, devletin kapılarının her zaman dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere açık olduğunu vurgulayarak, maddi durumu iyi olmayan aileye ve okuyan çocuklarına imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağını kaydetti.