ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Murgul ilçesindeki huzurevi sakinlerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Doğanay, eşi Esma Doğanay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Murgul Huzurevini ziyaret ederek, burada kalan yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılarla sohbet etti.

Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Doğanay çifti, yaşlıların dilek ve sorunlarını dinledi.

Her türlü ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını ve görevli personelin kendilerine çok iyi davrandığını belirten huzurevi sakinleri, devletin kendilerine sahip çıkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Bazı huzurevi sakinleri ise ülkede ve dünyada yaşanan haber ve olayları izleyebilmek amacıyla televizyon talebinde bulunurken bazıları ise uzman doktarların huzurevine gelerek kendilerini muayene etmesini istedi.

Vali Doğan'ay, devletin her zaman yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarının yanında ve hizmetinde olduğunu vurguladı. Doğanay, huzurevi sakinlerinin dile getirdikleri televizyon ve doktor talebinin ise en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.

Murgul Huzurevi Müdürü Aslan Kılıç ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait "Sevgi Evleri" olarak hizmet veren binanın modernize edilerek 12'si özel bakım gerektiren yaşlılar olmak üzere toplam 60 kişi kapasiteli huzurevi hakkında bilgi verdi.

Kılıç, yaklaşık sekiz ay önce hizmete açılan huzurevinde toplam 34 kişinin kaldığını söyledi.