ARTVİN (AA) - Artvin ve Trabzon'da, 368. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Artvin İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Ömer Doğanay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, diğer ilgililer ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ellerini Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya koyan 52 asker yemin etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Gürler, "Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailelerinizin ve misafirlerimizin şahitliğinde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir." ifadelerini kullandı.

Gürler, askeri üniformanın Türk milletinin şerefinin simgesi ve emaneti olduğunu belirterek askerlerden askerlik hizmetleri boyunca bu emaneti canları pahasına da olsa korumalarını istedi.

Törende, yemin eden askerler adına Jandarma Er Cihan Küçük, konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Vali Doğanay tarafından atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediyeleri verildi.

Tören sonrası çocuklarıyla hasret gideren aileler duygu dolu anlar yaşadı.

- Trabzon

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 368. kısa dönem erlerin yemin töreninde ise 57 asker, yemin etti.

Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin törenine, Vali Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ellerini Türk bayrakları ve silahların bulunduğu masaya koyan 57 asker, yemin etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sona eren törenin ardından aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.