ARTVİN (AA) - Artvin'de "Patlayıcı Madde Depo Tesisi" düzenlenen törenle açıldı.

Artvin Seyitler köyünde düzenlenen törene, Vali Kemal Cirit, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çekik, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, İl Müftüsü Kemal Uçkun, tesisin iş ortakları Mustafa Yılmaz ve Orhan Yavuzdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Cirit, açılışta yaptığı konuşmada, Artvin'in kamu yatırımlarından ciddi pay alan illerden birisi olduğunu ancak yıllar öncesinden alması gereken yatırımı son 10 yılda alıyor olmasından dolayı da bu durumun görünür düzeyinin az olduğunu söyledi.

Son yıllarda iş adamlarının önü açacak çalışmalar yapıldığını da belirten Cirit, "Bundan 15 yıl önceye bakarsanız iş adamlarımızın ve yatırım yapacak KOBİ'lerimizin önünde bir sürü engel varken bugün bunlar azaltıldı. Bu tesisin açılışına kadar uzun bir süreç oluştuğunu görüyorum ama olsun, sonuçta başarılı oldu" dedi.

Cirit, Artvin için patlayıcı tesisinin önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Burada yollar, tüneller, barajlar yapılıyor. Bunlar gibi birçok alanda patlayıcı lazım. Burada bu eksiği gören şirketimiz, birçok kişiyi de istihdam ederek hem Artvin'e hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kışla ise Artvin'deki iş adamlarının kent için önem arz ettiğini ve istihdam sağlamanın önemli olduğunu ifade etti.

İş vermenin önemli olduğunu anlatan Kışla, "İşsizliğin ne demek olduğunu en çok biz siyasetçiler biliyoruz. İnsanlar sık sık iş için bizlere başvuruyorlar. İş adamlarımızın daha büyük işler yapmasını arzu ediyoruz. Onların ticaretleri kendilerine, bize düşen onların bürokraside takıldıkları aşma noktasında elimizden geleni yapmak.  İş adamlarımızın Artvin'de daha güzel işlere imza atmasını umut ediyoruz" diye konuştu.

Orhan Yavuzdemir de tünel yapımı işinde patlayıcılardan kaynaklanan sorunları birebir yaşamış bir firma olarak 2010 yılında böyle bir yatırıma karar verdiklerini ve bu kapsamda patlayıcı madde deposunu yaptıklarını söyledi.

Mustafa Yılmaz ise patlayıcı madde deposunun yapımında değişik şekillerde emeği olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı Vali Cirit ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi.