ARTVİN (AA) - Artvin'in imar haritasını çıkarmak için zemin etüdü çalışmaları başladı.

Artvin'in şehirleşmesinde yaşanan sorunların çözümü için gerekli görülen jeofizik zemin etüdü hazırlama işi ihalesini alan yüklenici firma, İller Bankası görevlileleri ve Artvin Belediyesi teknik ekibi ilk toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Kocatepe, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Artvin'de zemin etüdü konusunda ciddi sorun yaşandığını belirterek, "Zemin etüdü çalışması şimdiye kadar hiç yapılmamıştı. Göreve geldikten sonra bu konuyla ilgili İller Bankası Genel Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve 25 Eylül itibarıyla yaklaşık 500 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkıldı" dedi.

Sadece günümüzü değil gelecek 50 yılı düşünerek zemin etüdü çalışmalarının yapıldığını ve şehrin yerleşim alanının da genişletilmiş hali düşünülerek çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade eden Kocatepe, şunları söyledi:

"Sadece imarı değil, içme suyunu da, altyapıyı da en az gelecek 50 yılı değerlendirerek yapıyoruz. Bundan dolayı alan olarak yakın köylerimiz olan Nacviya, Mamazimda, Seyitler köyü ve turizm alanı olarak ilan edilen Kafkasör Yaylamızı dahil ettik. Çok geniş bir daire çizip ilimizin gelecek 50 yılında bu bölgelere açılımı sağlamayı planlıyoruz. Zemin etüt çalışmaları 90 gün içerisinde yapılacak ve bize hangi mahallemizde zeminin nasıl olduğunu, nereye ne kadar inşaat yapılması gerektirdiğini bize rapor olarak sunacaklar."