ARTVİN (AA) - Artvin'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Vali Ömer Doğanay, Artvin-Borçka Karayolu Ormanlı köyü mevkisinde düzenlenen fidan dikiminde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda 249 ıhlamur fidanını toprakla buluşturduklarını söyledi.

Her bir fidana hain darbeye direnirken şehit düşen kahramanların isimlerini verdiklerini dile getiren Doğanay, "15 Temmuz'da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Biz millet olarak şehitleriyle beraber yaşayan bir milletiz. Bunun bir örneğini, burada oluşturacağımız şehitler hatıra ormanında yaşayacağız." dedi.

Ömer Doğanay, devlet ve millet olarak şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise 15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsüne değinerek, "Bütün milletimiz kenetlendi, bir oldu, beraber oldu. Hain darbe girişiminde 249 şehidimiz var, 2 binin üzerinde gazimiz var. 79 milyon vatan evladı şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. 15 Temmuz'da 5 şehidimiz de Yusufeli ilçemizden var. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu milletin sinesinde ve gölünde şehitlerimiz ve gazilerimiz hak ettiği yeri alacak." diye konuştu.

Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu da 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nın şehitlerin her zaman hatırlanmasını sağlayacağını ifade ederek, "Genetik şifresi kahramanlık olan bu asil millet için, toprakları şehit kanlarıyla sulanmış vatanımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmadan, usanmadan, daha da azim ve gayretle çalışacağımızı, şehitlerimizin manevi huzurunda taahhüt ediyoruz. Tüm şehitlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, 249 ıhlamur fidanını toprakla buluşturdu.

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen fidan dikimine, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Polis Özel Harekat 3. Sınıf Emniyet Müdürü Dursun Acar'ın kız kardeşi Sevgi Akıllı, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, şehit aileleri ve gaziler ile daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.