ARTVİN (AA) - Artvin'de valilik, belediye ve Artvin 08 Kültür Turizm ve Kalkınma Derneğince, "7 Bölge 7 İklim Şiir Şöleni"nin bu yıl birincisi gerçekleştirildi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Artvin Valisi Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin 08 Kültür Turizm Kalkınma Derneği Başkanı Gülden Taş ,Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, farklı illerden ve Azerbaycan'dan gelen şairleri ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Taş ise etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Azerbaycan'dan katılan şairimizle program, bir anlamda uluslararası bir boyutta kazandı. Böylesine güzel bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından geceye katılan 18 şair, şiirlerini seslendirdi.

Vatan, millet, bayrak, tarih, doğa ve sevgi konularının işlendiği şiirlerini okuyan şairler, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.