ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi'nde (AÇÜ) 2018 yılı Akademik Yükseltme ve Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödülleri töreni düzenlendi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, akademik unvan ve teşvik ödülü alan öğretim görevlilerini tebrik etti.

Üniversitelerin, dünyanın hemen her ülkesinde toplumsal ilerlemenin lokomotifi, toplumların beyni, kalkınmanın itici gücü olduğunu belirten Vali Doğanay, "Genç nesli millete ve devlete hizmet edecek bilgi ve donanımla yetiştirmek için üniversitelere büyük bir görev düşüyor. Üniversitelerimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir nesil yetiştirmeli." diye konuştu.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise, üniversite bünyesinde 2 enstitü, 9 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ile 8 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu söyledi.

48 önlisans, 18 lisans, 6 yüksek lisans ve 1 doktora programı bulunduğunu anlatan Rektör Tilki, "Üniversitemizde yaklaşık 3 bin 200 lisans, 3 bin ön lisans ve 320 lisansüstü olmak üzere devam eden yaklaşık 6 bin 500 öğrencimiz eğitim görmektedir. 190'ı öğretim üyesi olmak üzere 505’de akademik personelimiz bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Artvin'in Türkiye'nin en zengin bitki çeşitliliğine sahip bir il olduğuna işaret eden Tilki, Türkiye'nin ilk ve tek Biyosfer Rezerv Alanının Artvin'de olması nedeniyle üniversite bünyesinde "Tıbbı Aromatik Bitkiler Laboratuvarı ve Bitki Gen Kaynakları Araştırma Merkezi"nin kurulması için TÜBİTAK, YÖK, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı gibi kuruluşlarla temasa geçtiklerini aktardı.

Tilki, "Tıbbı aromatik bitkiler laboratuvarı ve bitki gen kaynakları araştırma merkeziyle bağlantılı olarak, üniversitemizin ve ilimizin ulusal ve uluslararası tanınırlık seviyesini artırmak ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde özel bir önem verilen ve sahip olduğu kurumun bilimsel prestijini yükselten bir botanik bahçesinin üniversitemize kazandırılması için çalışmalara da hız verdik." dedi.

Ali Nihat Gökyiğit Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Gökyiğit de, akademisyenlere mütevazi de olsa destek sağlamak istediklerini kaydederek, öğretim görevlilerine başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödülleri akademisyenlere takdim edildi.

Tören, akademik unvan alan öğretim görevlilerine akademik giysilerinin giydirilmesiyle sona erdi.