ARTVİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" Projesi kapsamında Yusufeli ilçesi Altıparmak köyünde dereye 297 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu bırakıldı.

Etkinliğe, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Şube Müdür Vekili Mevlüt Özyanık ve ile köylüler katıldı.

Bulut, burada yaptığı konuşmada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Orman Köylüsünü sosyo ekonomik yönden desteklemek, sportif olta balıkçılığına altlık oluşturmak, çeşitli nedenlerle azalmakta olan balık popülasyonunu optimum seviyede tutmak ve biyo çeşitliliğin korunmasına destek olmak amacıyla Türkiye sularının yerli türleri ile balıklandırılması amacıyla, Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'ni, 2004 yılından itibaren yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Şube Müdürlüğü olarak Artvin'de 2010-2015 yıllarında toplam 2 milyon 227 bin yavru kırmızı benekli alabalık anaçların alındığına işaret eden Bulut, "Anaçlar orman içi sulara salındı. 2016 yılında planlanan 865 bin adet yavru balık salımı bugünkü program ile hedefine ulaşmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Barhal Deresi'ne 297 bin yavru kırmızı benekli alabalığı bıraktı.