ARTVİN (AA) - Artvin'de Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında 26 montofon ırkı damızlık boğa, hak sahiplerine dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Çukurova Tarım İşletmesinden alınarak Artvin'e kazandırılan 26 baş damızlık boğanın hak sahiplerine dağıtıldığı belirtilerek, bu boğaların toplam yatırım tutarının 260 bin lira olduğu ve bunun 208 bin lirasının hibe olarak yatırımcılar adına TİGEM'e aktarılacağı ifade edildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, son olarak dağıtımı yapılan 26 damızlık boğayla Artvin'de bugüne kadar 92 damızlık boğa dağıtımı gerçekleştirildiğini kaydederek, "Şavşat'a 51, Yusufeli'ne 26, Ardanuç'a 7, Murgul'a 2 ve merkez ilçeye 1 baş damızlık boğa dağıtımı yapılmıştır. Toplam 87 yatırımcımıza dağıtılan damızlık boğaların yatırım tutarı 798 bin lira olup bunun yüzde 80'i olan 638 bin 400 lirası hibe edilmiştir" ifadesini kullandı.

Artvin'de büyükbaş hayvan sayısının 52 bin olduğunu, bunun 11 bin 550'sinin yerli, kalan 40 bin 450'sinin de kültür ırkı ve kültür ırkı melezi hayvanlardan oluştuğunu dile getiren Hacıkamiloğlu, DOKAP Hayvancılık Projesi kapsamında dağıtılan boğalarla kültür ırkı sayısını arttırarak saflaştırılıp daha verimli ve kaliteli hayvan ırkına sahip olunmasının hedeflendiğini söyledi.