ARTVİN (AA) - Artvin merkeze 35 kilometre mesafedeki Sarıbudak köyüne, Artvin Valiliğinin girişimleriyle yeni beton köprü yaptırıldı.

Sarıbudak köyündeki şehitliği, eşi Esma Doğanay ile ziyarete giden Vali Ömer Doğanay, köydeki eski köprünün oldukça tehlikeli olduğunu gördü.

Şehitlik ziyaretinin ardından köylülerin dilek ve temennilerini soran Vali Doğanay, köprü talepleri üzerine gerekli çalışmaları başlattı.

Yaklaşık 3 ayda tamamlanan ve 300 bin liraya mal olan 16 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki köprü hizmete alındı.

Vali Doğanay, devlet ve hükümet olarak her zaman köylülerin hizmetkarı olduklarını belirterek, "Bütün köylerimiz özeldir ama bu köyümüzde Kurtuluş Savaşı döneminde 9 şehidimiz ve bu şehitlerimiz anısına 21 yıl önce 211. Piyade Alay Komutanlığımız tarafından yapılan Melo şehitliğimiz vardır. Kısa bir sürede köylülerimize güvenli araçlar için gidiş geliş güzergahının olduğu, yayaların da rahatlıkla kullanabileceği bir köprüyü yaptık." dedi.

Bugün Türkiye'de her hizmette Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın büyük emekleri olduğunu vurgulayan Doğanay, "Kentimize çok güzel hizmetler gelmektedir. Hizmetler hız kesmeden devam etmektedir. Bu anlamda bizler de devletimizin temsilcisi olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Önemli olan halkımızın ihtiyaçlarını doğru olarak belirlemektir. Şu an geldiğimiz noktada yıllar sonra bu köprüyü köyümüze kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Sarıbudak Muhtarı İrfan Beken ise köye ulaşımı sağlayan yolun giriş kısmına yıllar önce DSİ Müdürlüğünce 6 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde beton köprü inşa edildiğini ancak köprü ters olduğu için zaman zaman araç geçişlerinde büyük sıkıntı yaşandığını anlatarak, şunları söyledi:

"Köprü dar olduğu için özellikle kamyonlar zor geçiyordu. Yaklaşık üç ay önce köyümüze sivil plakalı araç geldi. Araçtan Sayın Valimiz ve eşinin indiğini gördük. Çok şaşırdık ve mutlu olduk. Sayın Valimizle bir süre sohbet ettik. Acilen bir beton köprüye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Sayın Valimiz talebimizi kısa sürede yerine getireceğinin sözünü verdi. Yaklaşık üç ay içinde de yeni beton köprümüze kavuştuk. Yeni köprümüz geniş ve çok kullanışlı inşa edildi. Biz köylüler olarak yapılan güzel hizmetten dolayı başta Sayın Valimiz Ömer Doğanay'a, devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Köyümüze çok güzel hizmetler veriyorlar."

Şoför Ali Yeniçeri, eski köprünün oldukça tehlikeli olduğunu ifade ederek, "Özellikle kışın ve yağmurlu havalarda eski köprüden geçerken adeta ecel terleri döküyorduk. Köprünün korkulukları bile yoktu. Şu an yeni köprümüz yapıldı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Köylülerden Huriye Akan, köylerine yapılan hizmetlerden çok memnun olduğunu dile getirdi.