ARTVİN (AA) - Artvin'de İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Artvin İl özel İdaresi bünyesinde işe alınacak kişilerin belirlenmesi için için kura çekimi yapıldı.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde, Artvin Noteri tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonrası belirlenen 135 kişi, Artvin İl Özel İdaresi bünyesinde 6 aylık süreyle istihdam edilecek.

135 kişinin kura ile belirlenmesinin ardından herhangi bir şaibeye yer vermemek için kuraya katılan herkesin ismi torbadan çekilerek okundu.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Artvin'de TYP kapsamında değişik kurumlar bünyesinde toplam bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, bu istihdam için yaklaşık 6 bin başvuru aldıklarını söyledi.

Her kurumun kendi bünyesinde noter huzurunda kura usulü ile çalışanlarını belirleyeceğini ifade eden Ertürk, "Kura çekimleri noter huzurunda ve her kurumun kendi bünyesinde olacak. Bu iki gün içinde kura çekimlerini tamamlanmasını bekliyoruz. Kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından 20 Mart itibariyle insanlar iş başı yapacaklar." dedi.