ARTVİN (AA) - Vali Ömer Doğanay, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.

Artvin Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe Vali Doğanay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Murat Komşuoğlu, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Vali Yardımcısı Önder Coşğun, İl Genel Başkanı Hasan Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Mahalli İdareler Müdürü Filiz Özdemir, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu söyledi.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevi sırasında Muhtarlar Günü'nün kutlanması için kendisinin de emeği olduğunu belirten Vali Doğanay, "Muhtarlar Günü'nün de olması yönünde gerek Başbakanlık genelgesi, gerek diğer usul ve esaslarla ilgili çalışmalarda Mahalli İdareler Genel Müdürü olduğum dönemde emeğim var. İnşallah bugünün siz değerli muhtarlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Muhtarların vatandaşa hizmet etmek için seçildiğini belirten Vali Doğanay, "Sizlerle birlikte ilimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da hizmet etme birlikteliğimiz devam edecek. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle, muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu ise muhtarlara verdiği destekten dolayı Vali Doğanay'a teşekkür etti.