ARTVİN (AA) - Artvin'de kurulan seralarda üretilen kayın mantarıyla pişirilen yemekler, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Vali Ömer Doğanay, Milli İrade Meydanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, mantar üreticilerini Artvin ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı tebrik etti.

Dünyada artık üretmeden yaşamanın mümkün olmadığına işaret eden Doğanay, bilim adamlarının artan dünya nüfusunun nasıl doyurulacağı ve hayatını nasıl idame ettireceği konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Doğanay, bu anlamda mantar üreticilerinin güzel bir nimeti sofralara hediye ettiğini belirterek, üreticilere kazançlarının bol olmasını diledi.

Artvin İli Mantar Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Ali Fuat Beyaz ise Türkiye'de kayın mantarı üretimi yapılan tüm illeri gezerek bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde 50 hibe destekli projelerinden faydalandık. Sayın Valimiz Ömer Doğanay'ın büyük destekleriyle bugün ilimiz genelinde 27 tam otomasyonlu mantar üretim serası kuruldu. Bunlardan 8 seramızda aktif olarak mantar üretimimiz devam etmektedir. Diğer seralarımızda yakın zamanda ürün almaya başlayacağız."

Ürettikleri mantarların tamamen doğal olduğunu, herhangi bir katkı maddesi bulunmadığını belirten Beyaz, "Ürünlerimiz sertifikalı olduğu için zehirlenme tehlikesi yoktur. Mantarlarımız kütük üzerinde hava ve su ile hayat bulan doğal ürünlerdir. Hepinize afiyet olsun." dedi.

Etkinlikte, aşçılar tarafından pişirilen mantar yemekleri, katılımcılara ikram edildi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, bazı daire amirleri, mantar üreticileri ile vatandaşlar katıldı.