ARTVİN (AA) - Artvin Defterdarı Zeki Aydoğan, "27. Vergi Haftası" dolayısıyla Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Ziyarette, Vergi Dairesi Müdürü Serda Altunsayar, Gelir Müdür Vekili Şaban Alim Özgen ile Muhasebe Müdürü Haydar Bayrak ile Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Oktay Köse de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, Türkiye'de vergi bilincinin oluşturulmasının ülkenin kalkınması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Artvin Defterdarı Aydoğan ise 22-28 Şubat arasında 27. Vergi Haftası'nı kutladıklarını söyledi.

Vergi Haftası dolayısıyla verginin önemini kamuoyuna hissettirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Aydoğan, "Hafta içerisinde ildeki okullarımızı temsil eden öğrenci gruplarına defterdarlığımızın tanıtılması amacıyla gezdirilmesinin sağlanması yanında konuyla ilgili pankart ve afişler de şehrimizin muhtelif yerlerine asılacak" dedi.

Vatandaşların vergilerini ödeyebilecekleri bir çok bankayla sözleşme yapıldığını ve söz konusu bankaların vergi tahsilatına yetkili hale getirildiğini ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:

"Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde mükellefe yardımcı olma ve eğitme çalışmaları devam etmektedir. Defterdarlığımız, bu çalışmaların yanında mali mevzuatla ilgili tüm sorunlarında yardımcı olmak ve çözüm getirmek için daima mükelleflerimizin hizmetinde olup 444 0 189 nolu telefonla danışma ve bilgi amaçlı başvuru kabulü sağlamaktadır."

Aydoğan, hafta boyunca okul, meslek odaları ziyareti, spor müsabakaları, gezi, piknik gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.