Hopa ilçesinde dün meydana gelen sel ve heyelanların ardından bölgede çalışmalar devam ediyor.

İlçede meydana gelen sel ve heyelanların ardından bölgeye gelen AFAD ve AKUT ile çevre illerden gelen ekipler, kendilerine gelen kayıp ihbarları doğrultusunda arama çalışmalarına devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce oluşturulan 10 kişilik ekip de bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Hopa Kaymakamlığında vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için kriz merkezi oluşturuldu. Merkezdeki yetkililer, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda dilekçe alıyor. Kızılay ekipleri ise vatandaşların mağdur olmaması için bölgede ekmek ve su ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Artvin-Hopa yolu trafiğe kapandı. Sahil kesimindeki bazı dereler taştı, köprüler çöktü ve çok sayıda ev ve araç da hasar gördü.

Karayolları, belediye, DSİ ve İl Özel İdaresi ekipleri yol temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gruplar halinde dere içlerinde kaybolan kişilerin bulunması için de arama çalışmaları yapılıyor.

Öte yandan Hopa Kaymakamlığına iki kız kardeşin daha kayıp olduğu yönünde ihbar gelmesi üzerine AFAD ekipleri, kayıp olan üç kişiye ulaşmak için çalışıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bölgede incelemelerine devam ediyor. Bölgeye ilerleyen saatlerde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de gelmesi bekleniyor.

Bölgede su ve elektrik olmamasından dolayı hastane ve kaymakamlık binasında hizmetler jeneratör yardımıyla sağlanıyor. Telefon nakil hatları ve baz istasyonlarındaki sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Enkaz altından çıkartılan vatandaşların cenazeleri de ailelerine teslim edildi.

Öte yandan bölgede yağış, aralıklarla hafif şekilde etkili oluyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Sel felaketinde hayatını kaybeden 7 kişiden 3'ünün isimleri belli oldu. O isimler; Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik.