ARTVİN (AA) - Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümünde Geçmişten Günümüze Artvin" konulu sinevizyonun gösterildiği törende, AÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mikail Kolutek, Artvin'in kurtuluş sürecini anlatan sunum yaptı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, geçmişte ecdadın ruhunda taşıdığı imanın bugün torunlarında da olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarihten gelen misyonu gereği tüm dünyada adaleti, insanlığı, barışı ve sevgiyi yeşertmesi adına Artvin'de bu kurtuluş coşkusunun anlamlı olduğunu düşündüğünü dile getiren Kocatepe, "Bazı duygularımızı yeniden yeşertip zirveye çıkarmamız gerekiyor. Böyle bir dönemde Artvin'in doğum gününü, düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. 'Rabb'im 7 Mart'ı başka bir güne aldırtmasın' diye dua ediyoruz." dedi.

Kocatepe, Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek "Afrin'de bu ülke için, bizim bu kutlamaları yapabilmemiz için canını ortaya koyan tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarımıza, bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından okullar arasında 7 Mart temasıyla düzenlene şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserini seslendirdi.

Tören, Gazi Ortaokulu halk oyunları ekibi ve Artvin Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.

Törene, Vali Ömer Doğanay, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı.