DÜZCE (AA) - Düzce'de meslekte henüz bir yılını doldurmuş ve Motosikletli Polis Timi'nde görevli 2 kadın polis, takdir topluyor.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timi'nde çalışan Zehra Kahramanlar ve Leyla Ulutepe kadın polis olmanın zorluklarını ve güzelliklerini AA muhabirine anlattı.

Henüz meslekte birinci yıllarını doldurmalarına rağmen Kahramanlar ve Ulutepe, asayiş polisi olarak suçlulara göz açtırmıyor.

Mesleğini severek yaptığını anlatan Zehra Kahramanlar, "Bu motosiklette çocukluk hayalimi yaşıyorum." dedi.

Polisliğin zor bir meslek olduğunu kaydeden Kahramanlar, şöyle konuştu:

"Bu meslekte kadın olmak bir erkeğe göre tabii ki daha zor, hele ki sokakta olmak. Mukavemet olaylarında erkeğin kuvveti ile bizim kuvvetimiz aynı olmuyor. Bu yüzden zorlanıyoruz. Bazı kişiler zorluk çıkarsa da bazıları bir kadın polis gördüğü zaman bir adım geri çekiliyor, yaptığı hareketi kontrol ediyor."

Emniyet mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahramanlar, "İnsan çocuk yaştayken bir işi ya da bir mesleği istediği zaman artık o meslek için sebep aramıyor. Belki ilk başta sadece görüntüye özenme ile başlıyor ama polislik mesleğe başladıktan sonra öğreniliyor. İlk başta dışarıda üniformayı taşımanın gururuna özendik. Mesleğe başlayınca da devamı geldi. Kadın polis olmanın zorlukları var ama bu mesleği sevdiğimiz için bu zorlukları görmüyoruz. Bunun için buradayız." diye konuştu.

- "Bu meslek 4. sınıftan beri istediğim meslekti"

Mesleğini severek ve heyecanla yaptığını ifade eden Leyla Ulutepe ise kadınların daha çok evde ve ofiste çalıştığını ifade etti.

Ulutepe, kendisinin sokakta olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Kadın polisler genelde çok sokakta olmuyor. İnsanlar bizi görünce şaşırıyor, bize farklı bakıyor. Dışarıda olmak ve motosikletin üzerinde olmak çok güzel. İnsanlarla birlikte olmak ve onlara yardım etmek daha da güzel. Daha çok mukavemet ile karşılaşıyoruz"

Motosikleti ile insanların arasında olmaktan son derece mutlu olduğunu aktaran Ulutepe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu meslek 4. sınıftan beri istediğim meslekti. Bu hayal çocukken başladı. Üniversite okudum, sonrasında polis oldum. Çok şükür hayalim gerçek oldu. Şuan hayatımdan memnunum, aynı şekilde devam edeceğim. Daha güzel yerlere gelmek de istiyorum."