TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 79 anıt ağacın bakımı için ekip oluşturdu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tespit edilen anıt ağaçların budama, gençleştirme, kovuk kapama, tedavi ve bitki besleme gibi bakımlarını yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde özel ekip kuruldu.

Anıt ağaç restorasyon çalışmalarına ilk olarak Trabzon Fen Lisesi'nin bahçesindeki manolya ağaçlarından başlayan ekipler, yaklaşık 100 yaşındaki manolya ağaçlarının bakımını yaptı.

Yaklaşık 20 yıl önce okul bahçesinde yapılan bahçe düzenleme çalışmaları kapsamında manolya ağacının etrafının betonla çevrildiği ve bu nedenle köklerinin sıkıştığı, kuş yuvası tipi kök oluşumunun meydana geldiği anlaşıldığı kaydedildi.

Yapılan çalışmayla yıllara meydan okuyan manolya ağacında kovuk tamiri ve kök terbiyesi yapılarak kök sıkışıklığının önleneceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihe şahitlik eden en önemli doğa miraslarının korunması için çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.

Kenette, 79 adet anıt ağaç tespit edildiğini aktaran Gümrükçüoğlu, "Bu doğal miraslarımızı geleceğe en iyi şekilde aktarmak vazifemizdir. Bu çalışma bizler için özel bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.