AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçede yaşayan Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden 103 yaşındaki Mukime Furatoğlu adına düzenlediği futbol turnuvası sona erdi.

Turnuva, İrfanlı Anadolu ile Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri arasında oynanan final maçı ile sona erdi.

Merzifon Meslek Yüksekokulu (MYO) Spor Salonu'nda düzenlenen maçı, Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-3 kazanarak birinci oldu. Takıma şampiyonluk kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat verdi.

Yozgat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimciler arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek adına futbol turnuvası düzenlediklerini belirtti.

Bu yıl ilk defa düzenledikleri turnuvayı 103 yaşındaki emekli öğretmen Mukime Furatoğlu’na atfettiklerini aktaran Yozgat, şunları kaydetti:

"Eğitim camiası olarak birçok sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Bu yıl bir ilke imza atarak milli eğitim çalışanları arasında sosyal iletişimi artırmak, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek adına futsal turnuvası organize ettik. 6 takımın katıldığı turnuvayı ülkemizin en yaşlı öğretmeni olan Mukime Furatoğlu adına düzenledik. Yaşayan değerlerimize saygı duymak en asli görevimizdir.”

Turnuvaya katılan tüm okulları kutlayan Yozgat, söz konusu etkinliklerin kurumlar arası kardeşliği artırarak, samimi ilişkileri geliştirdiğini sözlerine ekledi.