SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilere dağıtılan asker postallarına, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanlara tepki göstermek amacıyla, barışın, huzurun ve sevginin savunucusu olması için çeşitli motiflerle renklendirildikten sonra çiçek dikildi.

Proje okul olan Samsun Anadolu Lisesi'nin görsel sanatlar öğretmeni ve proje yürütücüsü Meryem Çavga Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da milletin iradesine karşı darbe girişiminde bulunan cuntacılara tepki göstermek amacıyla asker postallarına barış adına çiçek motifleri işlediklerini, sonra da içlerine çiçek diktiklerini söyledi.

Bir tanıdığının desteğiyle eski asker postallarından 13 çift temin ettiklerini anlatan Akkaya, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin unutturulmaması gerektiğini, sosyal sorumluluk çalışması kapsamında böyle bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Topladıkları asker postallarını öğrencilere dağıttıklarını dile getiren Akkaya, "Herkes barışın, huzurun ve sevginin savunucusu olması için düşündüğü motifleri çizerek postalları renklendirdi. Daha sonra savaşın değil, barışın sembolü olması amacıyla içlerine çiçekler diktik. Bütün dünyaya ölümler olmasın, sevgi kardeşlik olsun istedik.'' dedi.

Öğrenciler ile yürüttükleri çalışmada çeşitli renklerde çiçek motifleri süsledikleri asker postalarını okulda sergilediklerini bildiren Akkaya, "Kötü bir dönemden geçerken sanat adına dünyaya bir mesaj vermek istedik. Asker postalları çiçek açsın istedik. Sanat adına mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajımızı dünyanın dikkate almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Halil İbrahim Akmeşe de asker postalarının barış ve kardeşlik için tasarlanmasının ilgi çekici olduğuna dikkati çekerek, okulda milletin iradesine karşı darbe girişimini anlatan bir köşe hazırladıklarını, bu postaların da burada sergilendiğini kaydetti.

Okulun son sınıf öğrencisi Ömer Odabaşı ise projelerini kardeşlik ve barış için yaptıklarını vurgulayarak, çalışmalarının şiddete karşı umut olmasını diledi.