Kısacası askeri tekstil sektöründe ve diğer sektörlerde dünya çapında söz sahibi olmak isteyen firmaların kalite, yönetim ve bahsedilen diğer süreçler konusunda çok iyi planlanmış bir organizasyona sahip olmaları ve bu organizasyonu sürekli geliştirmeleri gerekiyor.

Askeri tekstil sektörü ise her birisi başlı başına uzmanlık konusu sayılabilecek ürünleri imal eden bir sektör olarak görünüyor. Askeri kıyafetler, kamuflaj üniforma, tören üniformaları, polis kıyafetleri, polis üniforması, medikal kıyafetler, itfaiyeci kıyafetleri, iş elbiseleri, ayakkabıları, aksesuarları gibi çok farklı ürünleri üreten firmaların yer aldığı sektör; çok büyük yatırımlar yapması ve sürekli kendisini yenilemesi gereken firmalara ihtiyaç duyuyor.

Askeri Tekstil Firmaları

Ülkemizde bu alanda ihracat odaklı çalışan bazı firmalar bulunuyor. Raff Military Textile, askeri tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve ürünleri dünyada tercih edilen firmalardan birisi olarak görünüyor.

Askeri kıyafetler ve aksesuarlar, polis kıyafetleri ve aksesuarlar, kurumsal kıyafetler ve aksesuarlar firmanın kendi tesislerinde görev yapan tecrübeli tasarımcılar tarafından tasarlanıyor ve yine kendi tesislerinde üretiliyor. Polis malzemeleri için: https://www.raff.com.tr/urunlerimiz/polis/ bağlantısını hemen takip edin!

Ülke içinde ve dışında başarılı faaliyetlerini sürdüren şirket, ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi ve ISO 10002:2014 müşteri memnuniyeti sertifikası gibi önemli belgelere sahip. Bu belgelere ve müşteri memnuniyeti esasına dayanarak üretim ve satış yapıyorlar.

Teknolojik gelişmeleri takip ederek polis kıyafetlerini, askeri malzemeleri, asker kıyafetlerini ve aksesuarlarını, diğer kurumların kıyafetlerini ve aksesuarları üreten Raff Military Textile; dünyanın farklı bölgelerinde bulunan birçok ülkeye ihracat yapmayı başarıyor. Bu ülkelerin arasında Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri ve Afrika ülkeleri yer alıyor. Şirketin hedeflediği yeni bölge ise Latin Amerika ülkeleri olarak belirlenmiş.

Sektörde dünyanın önemli firmalarından birisi olan Raff Military Textile’in bu konuma gelmesi oldukça zahmetli bir süreç olmuş. Sektörde 30 yılı aşan tecrübeye sahip olan firma, önemli yatırımlar yapmış ve kendisini geliştirmeye devam etmiş. Örneğin askeri tekstil sektöründe son dönemlerde öne çıkan nano teknoloji destekli üretim süreçlerini hayata geçirmeyi başarmış. Ürünlerin satış sürecinde ve satış sonrasında müşteriye verilen destek de şirketin sektörde öne çıkmasını sağlayan önemli özelliklerinden birisi.

Kısacası ihracat yapmak ve özellikle askeri tekstil sektöründe ihracat odaklı çalışmak çok kolay bir iş değil. Bunu gerçekleştirmek için önemli bir tecrübe birikimi ve sermaye birikimi gerekiyor. Tabi sektörde öne çıkmak için takip edilmesi gereken süreçler hakkında gelişmeleri takip etmek ve bunları uygulamak da lazım. Hem kendi sektöründe hem de diğer sektörlerde bulunan şirketlere örnek olmayı başaran Raff Military Textile’i tebrik etmek ve başarılarının devam etmesini dilemek gerekir.