TRABZON (AA) - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şubesi Başkanı Yılmaz Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'yi ziyaret etti.

Trabzon’un gündemine ilişkin sorunların görüşüldüğü ziyarette, ağırlıklı olarak KOBİ'lere verilen desteklerin devam etmesi, demiryolu projesi, çöp alanı, Güney Çevre Yolu projeleri konuşuldu.

Revi, 2015 yılında teşviğin biteceğini, teşviklerin devam etmesi yönündeki talebi hükümete ileteceklerini belirterek, "Biz üretim ve istihdam konusunu her zaman öne çıkarıyoruz. Son rakamlar nüfusumuzun az da olsa arttığını gösterdi. Bu şehrin nüfusunu azaltmamamız gerekiyor. İnsanlarımızı burada tutmamız gerek. Her ne kadar Trabzon turizm şehridir diyorsak da sanayi ve üretim de turizmi ayakta tutacaktır. Bu da ancak üretimle, istihdamla olur. Hükümetimizin kurulduğu günden beri teşvikleri var. Çay, fındık ve sütte üretimin devam etmesi için teşvikler devam ettirilmeli" dedi.

Güney Çevre Yolu'nun bağlantılarının yapılması yönünde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Revi, "Bir taraftan karayolları iyileştirilirken diğer yandan da demiryolu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Demiryolu zaten 2023 hedefi içerisinde yer alan bir projedir. Bunun daha öne çekilmesi için gayretlerimiz sürüyor. Şehrin güneyinden geçen bir çevre yolunun olması artık kaçınılmaz hale geldi. Çevre yolu, demiryolu, karayollarının iyileştirilmesi bizim takip ettiğimiz projelerin başında geliyor" diye konuştu.