AMASYA(AA) - Merzifon'da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyelerine, KOBİ'lere uygulanan KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi.

Derneğin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ASKON Merzifon Başkanı Sami Yurtseven, Merzifon'da işletmelerin, KOSGEB gibi kurumların yapılan ve yapılacak projelere verdiği destekle hem kurumsallaşacağını hem de yeni istihdamlar sağlayarak vatandaşlara iş imkanı sağlayacağını söyledi.

KOSGEB Amasya Hizmet Merkezi Müdürü Ali Kukuş ise KOSGEB'in birinci amacının yerele inmek, işletmelere destek sağlamak olduğunu belirterek, "İşletmeleri verimlilik esaslı desteklemektir" dedi.

Desteklerinin, işletmelerin yönlendirildiği ve bilgilendirildiği alan ne ise o konuyla ilgili eğitimden maddi desteğe kadar hepsini kapsadığını ifade eden Kukuş, "İşletmelerimiz bizim yanlarında olduğumuzu bilsin. Destek kalemlerine baktığınızda çok sayıda destek var. Devletin desteğinin arkasında olduğunun bilincinde olsun, çünkü bu bizim yereldeki hedefimiz. Ne kadar destek olursak o kadar iyi çünkü Türkiye genelinde KOSGEB'in genel bir destek bütçesi var" diye konuştu.