SAMSUN (AA) - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinin (İHL), Uluslararası Oxford Big Read (Oxford Büyük Okuma) yarışmasında Türkiye birincisi olduğu bildirildi.

Atakum Anadolu İHL'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Oxford University Press tarafından bu yıl 8'incisi yapılan yarışmaya çoğunluğu özel okullardan olmak üzere 5 bin 519 öğrenci katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından ilkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılımına açık olan ve kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen yarışma, "Oku, düşün ve tasarla" olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Yarışmada öğrencilerin İngilizce derslerinde öğrendiklerini ifade edebilecekleri farklı alanlar yaratması, dil öğrenme coşkusu ve sevgisini ifade etmelerine fırsat vermesi, yaratıcılık potansiyellerini kullanarak kendilerini okul dışındaki sosyal ortamlarda ifade etmeleri amaçlanıyor.

Yarışmada öğrenciler, İngilizce seviyesi ve ilgi alanına göre Oxford Bookworm Library'den kitap seçip okuduktan sonra görsel yeteneği ile birleştirerek gazete haberi tasarlıyor.

Oxford Big Read Yarışması'na Rowena Akinyemi'nin "Nelson Mandela" biyografisi kitabı ile katılan 11'inci sınıf öğrencisi Zeynep Hüsna Topçu, 10,11 ve 12. sınıf gazete hazırlama kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Topçu, ödülünü 30 Mayıs'ta Oxford Üniversitesi Bölge Temsilcisi Nail Bilici'den aldı.

Yarışmada 9. sınıflar kategorisinde, hazırlık sınıfı öğrencisi Havva Nur Akpınarlı da bölge finalistliğini elde etti

Dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri de online dil kursu ve mesleki gelişim paketi gibi çeşitli ödüllerin sahibi oldu.