SAMSUN (AA) - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hayata geçirilen "Afrika Susuz kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan yardımlarla Tanzanya'da su kuyusu açtırıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen Afrika için su kuyusu yardım kampanyası kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Afrika Susuz Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Atakum'a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği katkılarıyla düzenlenen kampanyaya, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul aile birliği de destek verdi.

Kampanyada toplanan 16 bin 425 lira, İHH'ya ulaştırıldı. Yardım ile Tanzanya'da 80 hane ve 350 kişinin faydalanacağı su kuyusu açtırıldı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, yaptığı açıklamada, suya muhtaç kardeşlerinin temiz su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan kampanyanın Tanzanya'da su kuyusu açılmasıyla tamamlanmış olduğunu belirtti.

Su kuyusunun özellikle rahmet ve mağfiret ayı ramazanda açılmasının ayrı bir mutluluk olduğunu kaydeden Kesöoğlu, kampanyaya katkı veren herkese teşekkür etti.