SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, i̇lçede devam eden çalışmaları i̇nceledi̇.

Taşçı, Kamalı Mahallesi'nde başlayan yol yapım ve kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Yıllarca köy statüsünde olan, hizmet noktasında ciddi eksikleri bulunan mahallelerde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Taşçı, "İlçede yeni yolların açılması, eski yolların onarılması ve yeni hale getirilmesi için kapsamlı bir çalışma programı içerisinde hareket ediyoruz. Kamalı Mahallesi'nde sürdürdüğümüz çalışmaları de mahalle sakinleriyle yerinde inceledik. Özellikle köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimizde ciddi bir değişim sağladık. Örnek köy çalışmalarımız çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalarla çamurlu yollardan kilitli parke taşlarla döşeli yollara hızlı bir geçiş yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Atakum Belediyesi Kilitli Parke Taşı Tesisleri sayesinde hizmetlerin daha hızlı şekilde halka sunulduğunu anlatan Taşçı, tesisin hizmetlerin sunulmasında kendilerine ciddi hız kazandırdığını kaydetti.

Günde 30 bin kilitli parke taşı üretilen tesiste bir sonraki güne tek bir taş bile kalmadığını dile getiren Taşçı, "Üretilen taşlar aynı gün içerisinde ilçemizdeki sokaklara döşeniyor. Bu ciddi bir rakam, önemli bir belediyecilik başarısıdır. Hizmet noktasında ayağımızı asla gazdan çekmiyoruz. İlçemizin değişimi ve gelişimini hızlandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Atakum ilçesi her geçen gün biraz daha güzelleşiyor, daha yaşanılabilir bir kent haline geliyor." dedi.