SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, işitme engelli vatandaşlara hizmet vererek, istihdam sağlayacak bir kafe-park projesinin planlama aşamasında sona gelindiği açıklamasında bulundu.

Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, Yalı kafede işitme engellilerle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiklerini belirtti.

Her hafta bir sivil toplum kuruluşuyla buluştuklarını ifade eden Taşçı, bunun yanı sıra dezavantajlı gruplarla da bir araya gelerek onların sorunlarını dinlediklerini kaydetti.

Atakum Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Taşçı, "Özellikle engelli vatandaşlarımızın gerek sosyal hayata kazandırılması için gerekse aile bütçesine katkı sağlamaları için örnek projeler hayata geçirdik. Bu anlamda işitme engelli vatandaşlarımız için de hem istihdam edilecekleri, hem de birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri, içerisinde kafeterya, spor alanı, fitness aletleri ve amfi bulunacak olan bir kafe-park projesini hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Taşçı, planlama çalışmalarını tamamladıkları ve Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek projelerinin adına işitme engelli vatandaşların karar vereceğini vurguladı.