SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçesindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullara bakım, onarım, tadilat ve tesis kapsamında 2,5 milyon lira yatırım yaptıklarını bildirdi.

Taşçı yaptığı yazılı açıklamada, eğitime önem verdiklerini belirterek, "Belediye kaynaklarıyla okullarda bakım, onarım, tadilat ve tesis yatırımı gerçekleştiriyoruz. Eğitime son derece önem veriyoruz. Atakum Belediyesi olarak çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için üzerimize düşen hiçbir görevden kaçmıyoruz." diye konuştu.

Atakum ilçesinde ilk, orta ve lise düzeyinde 59 devlet okulunun bulunduğunu ifade eden Taşçı, bu okullarla irtibat halinde olduklarını ve öncelikli eksikliklerinin giderilmesi noktasında ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Taşçı, şunları kaydetti:

"Atakum Belediyesi olarak son 2,5 yıl içerisinde okullara yönelik 2,5 milyon liralık yatırım yaptık. İlçemizde 24 ilkokul, 20 ortaokul ve 15 lise bulunmaktadır. Atakum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Okullarımızın yöneticilerinden gelen talepleri de hassasiyet içerisinde inceliyor, sorunların çözümü için gereğini yapıyoruz. Çocuklarımızın, günlerinin neredeyse büyük bir kısmını geçirdiği ve geleceğe hazırlandığı okullarımızı önemsiyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."