Atalay Demirci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine yönelik başlattığı soruşturma kapsamında tutuklandı.
Ünlü komedyenin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal medya hesabının hacklenmesi sonucu Fethullah Gülen'e yakın isimler Enes Kanter ve Hakan Şükür'le yazışmaları ortaya çıkmıştı.

Söz konusu paylaşımların ardından bir açıklama yapan ünlü komedyen, "İçinde bulunduğum durumun bir hata olduğunu kabullenmem ile birlikte, son zamanlardaki oluşan örgütsel yapının ve getirdiklerinin rahatsızlığını yaşamış ve yaşanan 15 Temmuz gecesi Fettullah Gülen Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden sonra benim de herkes gibi fikrim değişmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Atalay Demirci, son olarak Beyaz TV muhaberinin kendisiyle gerçekleştirdiği röportaj sonrası yüzüne tükürmesi ile gündeme gelmişti.

ATALAY DEMİRCİ KİMDİR?

Atalay Demirci, Ankara'da doğdu. 8 Temmuz 1976 doğumlu iki çocuk babası Demirci, 34 ülkede 3 binden fazla gösteri yapıldığı biliniyor. 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' programına katılan Demirci'nin, Hülya Avşar ile atışmaları büyük ses getirmiş ve sonunda programı kazanmıştı.