Hayatını kameraya ve sinemaya adayan genç kameraman, şimdiden geleceğin en iyi yönetmenleri arasında gösteriliyor. Farklı platformlarda Köroğlu imzasını görenler, önemli işler çıkaran yönetmenin hayatını merak ediyor. 

Atalay Köroğlu Kimdir?

Atalay Köroğlu, 2000 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Hayatını burada devam ettiren sanatçı ilköğretim ve lise eğitimini burada tamamladı. Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo ve Televizyon alanını seçti. 2019 yılından beri İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya bölümünde lisansına devam eden yetenek, aynı zamanda freelance işlerine yetişiyor. İyi derecede İngilizce bilen 1.77 boyundaki Köroğlu, iş hayatı dışında tiyatro, sinema ve opera gibi etkinliklere gidiyor. 

Tecrübeleri Göz Dolduruyor

Profesyonel iş hayatına atıldıktan sonra katıldığı projelerle iddiasını ispat eden Atalay Köroğlu, ülke sinemasının gelişmesi için yeteneğini geliştirmek istediğini belirtiyor. Üniversite eğitiminin dışında birçok destek alan Köroğlu, bu amaç uğruna çalışmaktan çekinmiyor. Sinema çekimlerinin her aşamasında bulunduğunu, kamera çekimlerinden bilgisayar düzenlemelerine kadar her ayrıntıya hâkim olduğunu ifade eden sanatçı, yakın zamanda kendi projeleri için de kolları sıvayacağını ifade ediyor.

Atalay Köroğlu, 2019 yılında AKMedya prodüksiyon şirketini kurdu. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen gururlandırıcı bir iş deneyimine sahip olan Atalay Köroğlu, 2018 yılında düzenlenen Karşıyakalılar Günü’nde yönetmenlik yaparak adını duyurdu. Daha sonra Ford sponsorluğunda gerçekleşen Wings for Life World Run etkinliğinde kameramanlık yaptı. Buradaki başarısı ona Bakırçay Üniversitesi ve Fersan Holding gibi İzmir’in önemli kurumlarının tanıtım çekimlerini getirdi. 

Bozcaada Koşusu gibi spor etkinliklerinde de ekip arkadaşları büyük görev üstlenen Atalay Köroğlu, ayrıca Altay spor kulübünün belgesel çekimlerine de imza attı. Atakent Panorama ve Hasat Mevsimi koleksiyonlardaki eserleri alkış topladı. Fotoğrafçılığın dışında müzik yapımlarında da ağırlığını hissettiren idealist kameraman; Ruhum Sokakta, Polizei, Dom P, H.E.E.S ve Ahlat Ağacı kliplerini yönetti. Halen birçok ünlü ismin sosyal medya çalışmalarında çalışan Köroğlu, önümüzdeki yıllarda magazin dünyasının en çok konuştuğu isimler arasına girmeye adaylardan biri.