ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Ataması Yapılamayan Sağlıkçılar Platformu üyesi sağlıkçılar, Doğu ve Günaydoğu'da gönüllü olarak görev yapmak istediklerini bildirdi.

Platform Sözcüsü Aras Ali Yalçıntaş, Karaelmas Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, platformlarının atama bekleyen ve sayısı 300 bine ulaşan sağlıkçıların atamalarının yapılmasını hedefleyen gönüllü bir yapılanma olduğunu söyledi.

Ataması yapılamayan sağlıkçılar olarak Doğu ve Güneydoğu'daki illerde, ilçelerde, köy ve mezralarda çalışmaya gönüllü olduklarını belirten Yalçıntaş, şöyle konuştu:

"Batı illerinde çalışan ve Doğu görevini bitirmiş olan personeli tekrar oraya görevlendirmeyle göndermek yerine bizleri ihtiyaç duyduğunuz her yere atama suretiyle çalıştırabilirsiniz. Sağlık Bakanlığının taşrada büyük miktarda personel açığı bulunmakta. Bu görevlendirmeler olsa dahi görevlendirmede yapılan personelin bağlı bulunduğu yerlerde yeniden personel eksikliğinden kaynaklı sorunlar yaşanacaktır. Platform üyeleri olarak bütün bölümlerde dahil olarak Doğu illerine gitmeye hazır olduğumuzu ve beklediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz."