Anıtkabir’de insan bedenlerinden oluşan Atatürk portresiyle gündeme gelen Onur Tümer ve ekibi, bu kez 10. Yıl Marşı’nı ıslıkla çalma rekor denemesi gerçekleştirdi.
Atapark’ta gerçekleştirilen rekor denemesine Başkent’lilerin ilgisi beklendiği kadar yoğun olmadı. Alana 3 bin kişinin gelmesi beklenirken, hoparlörlerden alana bilet alarak giren toplam kişi sayısının 672 olduğunu açıklandı. Daha sonra alanda yerlerini alan yüzlerce kişi bando eşliğinde rekor denemesine başladı. Bu sırada 3 hakem ellerinde kronometrelerle süre tuttu. Hakemlerin rekor denemesinde tuttuğu ve açıkladığı süreye göre alanda bulunan 672 kişi 5 dakika 23 saniye 24 salise boyunca 10. Yıl Marşı’nı ıslıkla çaldı. Bu rekor denemesini kamera kayıtlarına aldıklarını açıklayan Onur Tümer, Guinness’da incelecek olan bu görüntülerin sonrasında rekor denemelerinin başarılı olup olmadığının açıklanacağını söyledi. Islıkçı başkentliler daha sonra alandan danslar ederek ayrıldı.
Türkiye’nin Guinness Rekortmeni Onur Tümer bu etkinlikle Atatürk’ü tekrar anacaklarını belirterek, “Bu olayı ben kimsenin ıslık olarak görmesini istemiyorum. Burada atamızı tekrar gündeme getirip anmış olacağız hep beraber. Bunun güzel bir sosyal proje olduğunu söylemek istiyorum her şeyden önce” dedi.
Bu denemenin 15. rekor denemesi olduğunu kaydeden Tümer, “Guinness rekorları kırmaya da devam edeceğiz. Bu 15.’si olacak. Daha önce Anıtkabir’de de bir çalışmamız olmuştu. Biz hakem çağırmadan da rekor kırabiliyoruz. Bunu Türkiye’de yapabilen tek firma haline geldik. Bugüne kadar kırdığımız 4 rekor hakemsiz gerçekleşti. Aradaki fark hakem gelmiyor ve sertifikası bir hafta sonra geliyor. Buradaki bütün kanıtları yapılması gereken bütün çalışmaları bizim ekibimiz yapıyor. Alana giren herkese bilet vereceğiz. Sosyal medyayı çok aktif kullanıyoruz. O çok işe yarıyor. Tamamen gönüllülerden oluşuyor” diye konuştu.
(İHA)