ORDU (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, kurumların anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, çok anlamlı bir günü idrak ettiklerini söyledi.

Hem Gaziler Günü hem de Gazi Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 94. yıl dönümü olduğuna işaret eden Erten, "Elbette ki bu ziyaretlerin önemli bir amacı vardı ve bu gezilerdeki amaç yurdu ve yurdun insanlarını tanımaktı. Atatürk bu gezilerde çok önemli mesajlar vererek Cumhuriyet'in ilk yıllarında çok önemli yeniliklere imzasını attı." dedi.

Erten, Atatürk'ün bu gezilerden birini de Ordu'ya yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Atatürk kısa süre kaldığı Ordu'da vatandaşlarımıza önemli mesajlar verdi. Ayrıca bu ziyaret, binbir emekle kurulan Cumhuriyetimizin lideri ile görüşen Ordu halkı için bir ödül olmuştur. Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 94. yıl dönümü münasebetiyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise Atatürk'ün Ordu ziyaretinde önemli mesajlar verdiğini ifade ederek, Ordulular olarak bu yolda çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu kutlamalar, Altınordu Kaymakamlığının ziyaret edilmesi ve Ordu Valisi Seddar Yavuz'un Şeref Defteri'ni imzalanmasının ardından sona erdi.

Törene, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.