TRABZON (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende Trabzon Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi adına Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, büyük istiklal harbini Türk milletinin Atatürk'ün liderliğinde silah arkadaşlarıyla verdiğini anlatarak, "Dumlupınar Meydan Muharebesi sonrasında 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırılan istiklal harbinin ardından ikinci senesinde 15 Eylül 1924'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk Trabzon'a teşrif ederek o sene-i devriyeyi burada kutladı." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelişinde yaptığı konuşmada mesajlar verdiğini anlatan Gümrükçüoğlu, "Yüzyılın sonrasında yine Mustafa Kemal Atatürk'ün Misakımilli hedefleri olarak koyduğu, o zaman istiklal harbi öncesinde ilan ettiği sınırlardan vatanımızın bütünlüğü tehdit altında bulundurulmaya çalışılıyor. İşte bugün kahraman silahlı kuvvetlerimizin, emniyet mensuplarımızın, polislerimizin göz kırpmadan şehadete yürüyerek İdlib'teki insanlık dramını bile kaldırmak için gösterdikleri gayretleri yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği o mesaj yıllara, yüzyıllara bir nasihat ve bir mirastır." diye konuştu.

Atatürk Köşkü hakkında da bilgi veren Gümrükçüoğlu, Atatürk'ün en tarihi kararları orada alarak bütün mal varlığını aziz Türk milletine armağan ettiğini anımsattı.

Tören, bir öğrencinin günün anlam ve önemini anlatan şiiri okumasının ardından Trabzon'un Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü'nde devam etti.

Burada Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Törene Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon Komutanlığında görevli Personel Albay Bekir Atamak, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.