ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde ateşlenince parçalanan tüfekten fırlayan parça, 23 yaşındaki gencin boğazına saplandı.

Büyükkoç Mahallesi’ndeki Zeki Eliaçık’a ait sünnet davetine katılan Haldun Eliaçık (23), yanında getirdiği tüfeği kimseye zarar gelmemesi için toprağa tutarak ateşlemek istedi. Bu sırada parçalanan tüfeğin parçası gencin boğazına isabet etti.

Ağır yaralanan Eliaçık, yakınları tarafından çağrılan sağlık ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Eliaçık, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Ordu Devlet Hastanesine sevk edildi.

Mahalle Muhtarı Cemal Taze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gencin, tüfeği kimseye zarar vermemek için dipçiğini yere sabitleyerek ateşlediğini anlattı.

Taze, "Mahallemizde bir sünnet daveti vardı. Haldun ise yanında getirdiği tüfekle havaya ateş açmış. O esnada tüfek geri tepmiş ve tüfek paramparça olmuş. Boğazına isabet eden parça damarlarından birini kesmiş. Ben yanına gittiğimde çok ciddi kanaması vardı. Hemen sağlık ekiplerine haber verdik ve ilk müdahalesini yapmaya çalıştık." dedi.

Yaralanan gence müdahale eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oral Aralan, gencin 15 dakika daha geç hastaneye gelmesi halinde hayatını kaybedebileceği söyledi.

Aralan, "Genç hastaneye geldiğinde genel durumu çok kötüydü. Hemen kan takviyesi yaparak ameliyata aldık. Parçalanan damarı klipsledik ve kanamayı durdurduk. Hastayı uyutarak Ordu Devlet Hastanesi kalp ve damar cerrahisi servisine gönderdik.” diye konuştu.

Dr. Aralan, gencin hayati tehlikesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.