KARABÜK (AA) - Karabük'te çevre kirliliğine neden olan ve toplanarak Karabük Polis Meslek Yüksekokuluna (POMEM) verilen atık oto lastikleri polislerin eğitiminde kullanılacak.

Karabük Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu tarafından sivrisineklerin üreme alanları olan atık oto lastiklerinin toplandığı bildirildi.

Sivrisineklerin üreme alanları göl, bataklık ve her türlü kirli, durgun sular olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Evlerimizdeki saksı altlarında biriken sularda bile sivrisinekler üreyebilir. Çünkü sivrisinekler yumurtalarını buldukları su birikintilerine bırakırlar. Bu yumurtalar larva ve pupa evrelerinden sonra uçkun evresine geçerek insanlara yaşam alanlarında rahatsızlık verirler.

Bu yüzden evlerimizde ve bahçelerimizde olan açık su kaynaklarını yok ederek ya da düzenli olarak değiştirerek sivrisinek üreme alanlarını yok etmeliyiz. Böylece daha rahat bir ortamda yaşamımızı sürdürebiliriz."

Açıklamada, toplanan atık oto lastiklerinin POMEM'e verildiği, lastiklerin polislerin eğitimlerinde kullanılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, oto lastikçilerinin lastiklerin içerisine su girip, sivrisinek üreme alanı oluşturmayacak şekilde muhafaza etmeleri konusunda uyarıldığı belirtildi.