BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin düzenlediği "Atık Pil Toplama Kampanyası"nda en çok pili toplayan 3 okula ödülleri verildi.

Bayburt Belediyesinde düzenlenen törende, 113,26 kilogram atık pil toplayan Yüzbaşı Şehit Agah İlkokulu'na masa tenisi seti, 108,27 kilogram atık pil toplayan Mahmut Kemal Yanbeğ İlkokulu'na 4 basketbol topu, 4 voleybol topu, 4 futbol topu, 12 antrenman yeleği ile 2 çift eldivenden oluşan spor seti, 11,70 kilogram pil toplayan 21 Şubat İlkokulu'na ise 7 satranç takımı ile 1 satranç eğitim tahtası hediye edildi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı okullara teşekkür ederek, ödüllerini verdi.

Bu kampanyaların çevre bilincinin oluşması açısından önemli olduğuna değinen Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum ise pillerin insanların yanı sıra doğaya oldukça zarar verdiğini söyledi.

Pillerin içinde cıva, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt gibi elementler bulunduğuna değinen Uçurum, "Pillerin içerisinde bulunan elementler doğaya zarar verdikleri kadar insanlara da zarar veriyor. Öyle ki insanlar üzerinde nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi birçok hastalığın sebebi olabilmektedir. Kişiden kişiye göre ölüm riski dahi taşıyabilir" dedi.

Bayburt İl Mili Eğitim Müdür Vekili Bülent Koçyiğit de Bayburt Belediyesinin yardımlarını her zaman hissettiklerini vurguladı.