İhlas Ev Aletleri tarafından yerli teknolojiyle üretilen Aura Cebilon Unique Su Arıtma Sistemi, Türkiye (Design Turkey), ABD (Good Design) ve son olarak İtalya’dan A’Design Award Winner 2016 ile üçüncü kez en iyi tasarım ödülüne layık görüldü.
Çeyrek asırdan fazla bir süredir insanlara faydalı ürünler sunan ve hep ilkleri gerçekleştiren İhlas Ev Aletleri, aldığı ödüllerle üretim ve kullanım kalitesine verdiği önemi bir kez daha ispatlamış oldu. 2016 yılları içinde “Ev Aletleri" kategorisinde iki ödül kazanan Aura Cebilon Unique Su Arıtma Sistemi’ne bir ödül de merkezi İtalya’da bulunan ve dünyanın saygın tasarım uzmanlık kuruluşu olan A’Design Award & Competition’dan geldi. In Home Appliances Design Category sınıfında dünyanın farklı ülkelerinden projeler arasından başarılı tasarımıyla öne çıkarak, kendi alanlarında uzman gazeteci, akademisyen ve profesyonel tasarımcılardan oluşan jüri üyeleri tarafından ödüle layık görüldü. İhlas Ev Aletleri, böylece kalitesini ortaya koyarak seçkin ürünleriyle rakipleri arasından kendini bir kez daha öne çıkarmayı başardı.

"YATIRIMIN SONUÇLARINI GÖRMEKTEN SON DERECE MUTLUYUZ"
İtalya’nın Milano kentinde yapılan törende ödülü İhlas Ev Aletleri Genel Müdürü Dr. Ömer Kamber aldı. Törende bir konuşma yapan Kamber, Aura Cebilon Unique Su Arıtma Sistemi’nin A’Design Award ile birlikte üçüncü ödülü aldığını belirterek, “Üretim kalitesine ve Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımın sonuçlarını görmekten son derece mutluyuz" dedi.
Dr. Kamber, “1990 yılından bu yana İhlas Ev Aletleri olarak yerli üretimle insanlarımıza faydalı ürünler sunuyoruz. Türkiye pazarında su arıtma ihtiyacının yüzde 55’ini biz karşılıyoruz. Bu başarımızı öncelikle yola çıkış sebebimize yani insanlara faydalı olma niyetine bağlıyorum” diye konuştu.

"BU İNSANLARIMIZIN KALİTEYE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİYOR"
Dr. Kamber sözlerini şöyle sürdürdü:
“İhlas Ev Aletleri, su arıtma cihazı üretimine başladığı zaman Türkiye’de henüz su arıtma cihazı satılmıyordu. ’Altın Su’ markasıyla tek kartuşlu olarak üretimi gerçekleşen ilk su arıtma cihazımız bugün en modern sistemle üretilerek, Türkiye’nin yanı sıra, ABD ve Avrupalı otoriteler tarafından da onaylanarak ödüle layık görülen ürün haline gelmiştir. Türkiye’de yerli üretime verilen desteğin son zamanlarda daha çok artmasının belirtisi olarak TÜBİTAK destekli projelerin artmasını memnuniyetle izliyorum. Bin metrekarelik bir Ar-Ge alanımızda ürettiğimiz TÜBİTAK destekli projelerin şu anda en sonuncusu Aura Cebilon Unique Su Arıtma Sistemi’dir. Mayıs ayında yaptığımız lansmanla hem yurt içi hem de yurt dışı pazarına sunmaya başladık. Sahip olduğu bütün parçalarıyla NSF hijyen sertifikasına sahip Türkiye’de tek ürün olması, iç piyasada ürünümüze olan ilgiyi çok artırdı doğal olarak. Bu da insanlarımızın kaliteye verdiği önemi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

DR. KAMBER’DEN TAVSİYE
Dr. Kamber, ucuz maliyetli su arıtma cihazlarına da vurgu yaparak şunları söyledi:
“Buna karşılık bir de merdiven altı diye tabir ettiğimiz, parçaları yurt dışından ithal edilen ve Türkiye’de montajı yapılan su arıtma cihazları var. Kalite standartlarının şartları yerine getirilmeden, sağlıksız ortamlarda üretilen bu ucuz su arıtma cihazlarına karşı tüketicilerimizin dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. İçerdiği komponentler, kanserojen madde veya biyolojik kirliliğe sahip ürünler olabilmenin yanı sıra su arıtma işlevinin yapıp yapmadığı da tartışılabilir durumda olabiliyor. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medya aracılığı ile insanlara doğru bilgi vermeye ve toplumu bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, bizleri bu ödüle layık gören değerli jüri üyelerine ve A’Design kuruluşuna teşekkür ediyorum.”
(İHA)