TOKAT (AA) - Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki (AB) 22 ülkenin toplamından daha büyük bir ekonomiyi ifade ettiğini bildirdi.

Büyükkaya, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen "AB Mali Yardımlar ve Tokat için Fırsatlar Semineri"nde yaptığı konuşmada, Tokat'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Tokat'ın son yıllarda geliştiğini anlatan Büyükkaya, "Sayın valim Tokat'ın çok değiştiğini söyledi. Tokat artık uçmak istiyor. Hep birlikte uçmak istiyoruz. Birlikte yürümeye ihtiyacımız var. Birlikte yürürsek Tokat kazanır" şeklinde konuştu.

AB fonlarından Tokat'ın da istenilen ölçüde yararlanması gerektiğine dikkati çeken Büyükkaya, şunları kaydetti:

"Ne kadar çok proje olursa daha çok netice alınır. Yarışmaya girecek projelere çok ihtiyacımız var. Türkiye'nin AB macerası 1959 yılında başlıyor. Büyüklerimiz başlamış, biz bitirebilir miyiz onu bilmiyorum. AB fonlarından tam üyelik söz konusu olmasaydı yararlanamazdık. Bu fonlar 1 milyar avro civarında. Bu konuda Türkiye hem bilgiyi hem de deneyimini paylaşıyor. Bir süre önce Bakanlar Kurulu eylem planı yayınlamıştı, 2019 yılına kadar bu eylem planını sürdüreceğiz. Türkiye AB'deki 22 ülkenin toplamından büyük ekonomiyi ifade ediyor. 22 ülkeyi topluyorsunuz bir Türkiye etmiyor."

Seminere Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Adem Çelik, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.