SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Ayancık'ta çay ağzında koruma mahmuzları yapımının, 2017 yılı yatırım programına alındığını ve ihale işlemlerinin en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Milletvekili Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Ayancık’ta turizm ve halka açık bölgelerde meydana gelen dalga baskıları ve çay ağzı tıkanmasının önüne geçmek amacıyla hazırlanan Koruma Mahmuzları Projesi'ni en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti.

Projenin 2017 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Maviş, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ayancık Çayı'nın Karadeniz ile buluştuğu ağızda, çay ağzının tıkanmasının önlenmesi, dalgaların kıyıya vurmadan mahmuzlarda hızlarının kesilmesi, sahil bandında yapılacak ve Ayancık'ın cazibe merkezi olacak çevre düzenlemesinin korunması, halkın denize rahat girebileceği taşlardan arındırılmış bir kumsalın oluşturulması, stat, pazar yeri ve fabrika alanında yapılacak rekreasyon çalışması ile bütünleşmiş harika bir şehir düzenlemesinin yapılması, çay boyunca yapılacak yürüyüş, bisiklet yolu yeşil alan ve parkların sahille bütünleşmesi için çayın ağzına mahmuz yapılması işi 2017 yatırım programına alınmıştır. Her biri 125 metre olacak iki mahmuzun proje bedeli 5 milyon liradır. Proje Ayancık’ımıza hayırlı olsun."