RİZE (AA) - Eğitim-öğretime verilen ara nedeniyle yarıyıl tatilini Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize'deki Ayder Yaylası'nda geçiren vatandaşlar, şambrellerle ve kayakla kaymanın keyfini sürdü.

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan, doğal güzelliği ve kaplıcaları ile öne çıkan Ayder Yaylası, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yazın doğal güzelliği ile insanları büyüleyen Ayder, kar yağışının ardından bembeyaz kar kristalleriyle kaplandı. Hafta sonu tatillerini yaylada geçiren vatandaşlar da şambrellerle kayarak karın tadını çıkardı. 

Soğuk havaya rağmen kar topu oynayıp kardan adam yapmanın keyfini yaşayan bazı vatandaşlar ufak kazalar da atlattı.

Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaylada kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğunu belirterek, "Yaz turizminin yanında kış turizminde de Ayder önemli bir yere geldi. Helikopterli kayak sporunun merkezi olma yolunda ilerliyor. Ayrıca Kardan Adam Şenliği de büyük ilgi görüyor. Ayder artık tüm dünyaya mal olan önemli bir turizm merkezi haline geldi. Bunu daha iyi yerlere taşımak için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.