KASTAMONU (AA) - VURAL AKKİRPİ - İhsangazi ilçesine bağlı Enbiya köyünde yaşayan Hüseyin Uzunoğlu (68), ayı saldırılarından korumak için arı kovanlarını evinde saklıyor.

Gece saatlerinde köye inen ayılar, ilçede market işleten Uzunoğlu’na ait arı kovanlarına zarar verdi. Eve döndüğünde arılarının telef olduğunu, balların yenildiğini gören Uzunoğlu, nöbet tutacak kimse bulamayınca çareyi kovanlarını eve taşımakta buldu.

- "En az 10 bin liralık zarara uğradım" 

Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece yarısı köylerine inen ayıların arı kovanlarına büyük zarar verdiğini söyledi. 

En az 10 bin liralık zarara uğradığını belirten Uzunoğlu, "Ayı saldırısından sonra nöbetçi tuttum. Ayılar köyün içine kadar gelebildiği için nöbetçiler korkup işe gelmedi. Ayıların kovanlarıma daha fazla zarar vermesinden korktuğumdan kovanları bahçeden kaldırdım, evimin içinde saklıyorum, bir kısmı yatak odamda, bir kısmı salonda" diye konuştu. 

Uzunoğlu, arıların ışığı görüp dışarı çıkmak istediğini, o nedenle üzerlerini örttüğünü belirterek, "Yaza kadar burada muhafaza etmeye çalışacağım. Ayılar her tarafı kapalı yere bile girebiliyor. Devletimiz buna çare bulmalı. Köylüler tedirgin" ifadesini kullandı.