KARABÜK (AA) - Karabük'ün Ovacık ilçesinde mezarından çıkarılan Hasan Bağıran'ın cenazesi kayboldu, mezarlığın çevresinde ayı kılları ve pençe izlerine rastlandı.

Alınan bilgiye göre, geçirdiği rahatsızlık sonucu 9 ay önce 74 yaşında vefat eden Bağıran, Sülük köyünde ormanlık alandaki mezarlığa defnedildi. 

Mezar ziyaretleri için kabristana giden bazı köy sakinleri, Bağıran'ın mezarının ayak kısmından eşildiğini görmesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

Mezar ve çevresinde inceleme yapan jandarma ekipleri, ayı kılları ve pençe izlerine rastladı. 

Köyün muhtarı Nurettin Ayrılma, gazetecilere açıklamasında, Bağıran'ın cenazesinin mezarda olmadığının fark edilmesi üzerine çevrede arama çalışması yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

İlk defa böyle bir şey yaşadıklarını belirten Ayrılma, "Mezar taşlarında ayının tüyleri vardı. Artık bu mezarlığa cenazemizi gömmeyeceğiz. Önlem alınması lazım. Bizim elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Ayrılma, Bağıran'ın yaklaşık 20 yıl önce ölen oğlunun cenazesinin de mezarından kaybolduğunu, onun da cesedinin bir hayvan tarafından mezarından alındığını duyduklarını kaydetti.