ORDU (AA) - Ordu'nun Korgan ilçesinde Alevi ve Sünni vatandaşlar, aynı çatı altında bayram namazı kıldıktan sonra cemevinde biraraya gelerek bayramlaştı.

Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, bayram namazını 2001 yılında hizmete açılan Hacı Bektaş Veli Cami ve Cemevi'nde kıldı.

Üst kattaki camide bayram namazlarını kılan vatandaşlar daha sonra alt katta cemevi olarak kullanılan bölümde toplanarak bayramlaştı.

Hacı Bektaş Veli Cami imamı Bahattin Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftlik Mahallesinde Alevi ve Sünni vatandaşların aynı çatı altında namaz kılıp bayramlaşmasının birlik ve beraberlik adına Türkiye'ye bir mesaj olduğunu söyledi.

Cami ve cemevi olarak hizmet veren Hacı Bektaş Veli Cami ve Cemevi'nde 14 yıldır ibadet ettiklerini belirten Yağmur, "26 yıldır Alevi ve Bektaşi olarak Sünnilere ve Alevilere namaz kıldırıyorum. Bu zamana kadar kimse beni, 'Sen Alevisin bize namaz kıldıramazsın' diye dışlamadı. Aksine beni çok sevdiler" diye konuştu.

Yağmur, bayram namazı sonrasında bayramlaşmayı cemevinde yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz Sünni ve Aleviler hepimiz Allah'a ve peygamberlerine inanıyoruz. Aleviler Hz. Hüseyin'i, Ali'yi ve Fatıma'yı biraz daha fazla seviyor. İnancımız aynı ama birileri bizleri zamanında kullanmış. 'Alevi ve Sünni Türkü' diyerek bizi parçalamak istemişler. Bu birilerinin işine gelmiş olmalı. Özümüzde inancımız aynı. Sadece dua ederken şekle uyup uymama noktasında farklılık var. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın."

 Çiftlik Mahallesi Cemevi Başkanı Ali Gut da 400 yıldır Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığını anlatarak,  2001 yılından bu yana Sünnilerle aynı çatı altında ibadet ettiklerini bildirdi.

Gut, 55 yaşında olduğunu bu zamana kadar iki topluluk arasında arasında sevgi ve muhabbetin hiç eksik olmadığını belirterek,  "Alevi ve Sünnilerle yıllardır beraber yaşıyoruz ve ibadet ediyoruz. Beraber yaşadık, beraber okuduk, beraber aynı camide namaz kıldık ve bayramlarımızı birlikte kutladık" dedi.