Kayda geçen 150.000’den fazla çocuğumuz, her yıl parklarda yaralanıp acil servislere götürülmektedir.

            Oyun parklarının güvenilir olması için, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin park zeminleri, yaralanmaları minimuma indirebilecek şekilde olmalıdır. Darbeleri emici özellikte olan kauçuk, kum ve kauçuk benzeri şekilde yapılan park zeminleri, yaralanmaları önleyecek niteliktedir. Çakıl, beton gibi zeminler üzerine kurulmuş olan çocuk oyun parkı tehlike arz edecektir. Toprak ve çimende, havadan ve yağış durumundan etkilenip, kuruyabilir ya da çamur olabilir. Bu yüzden oyun parkı için önerilmez. Kullanılan malzemenin, kalınlığı da önemlidir. Mesela 60cm yükseklikteki bir oyun ekipmanı için, en az 5cm kalınlığında uygun zemin kaplaması kullanılmalıdır. Aksi takdirde doğru zemin kaplaması, gerekli kalınlıkta değil ise bir anlam ifade etmez, güvenilir değildir.

            Çocuk oyun parkı için kullanılan malzemelerin de belirli kriterler dahilinde olması şarttır. Hem kullanılan malzeme açısından, hem de şekil açısından birçok şeye dikkat edilmelidir. Ekipmanların sivri köşeli olmaması, merdiven korkuluklarının çocukların güvenliğini sağlayacak aralıkla yapılması, bir barın üzerinde en fazla 2 salıncak olması gibi dikkat edilecek hususlar vardır. Belirli standartlara uygun oyun parkları, çocuklarımızın hem psikolojik hem de fiziki gelişimi için, çok gerekli olan alanlardır. Halka açık parklarda çocuğumuz sosyalleşebilecek, ya da özel oyun parkları ile sıkılmadan, hem fiziksel becerileri artacak hem de özgüven kazanacaktır.

            Tabi bu ekipmanların dizayn ve imalatını yapan firmalarında, işin ciddiyetinin farkında olması ve uzman, işinin ehli ve tecrübeli ekiplerle çalışması, yapılan işin kalitesi açısından çok önemlidir.

Çocuk oyun parkı ve oyun parkı aksesuarları alanında hizmet veren, tecrübeli kadromuz, en iyi şartlarda ve güvenilir hizmetler sunmaktadır. Metal, polyester ve tahta olmak üzere çeşitli modeller ve konseptler hazırlayabiliriz. Arzu edilen büyüklükte ve şekilde her türlü tasarımı yapan firmamız, çocuğunuzun güvenliğini ön planda tutarak projelerini hazırlamaktadır. Sitemizi Steppark.com adresinden ziyaret edebilir ve ürünlerimiz ile ilgili, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.