AK Parti 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Coşkulu bir kalabalık tarafından kongre salonu önünde karşılanan Babacan, salona Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Başkanı Salih Çetinkaya ile birlikte girdi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı konuşmada, “Hamdolsun 13 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin siyaset çehresini değiştiren Türkiye’nin demokrasisini, ekonomisini bambaşka bir noktaya getiren AK Parti’nin ilçe kongreleri tamamlanıyor. Hep beraber çok çalışmamız gerekiyor. Kongrelerle birlikte nihayet güzel bir heyecan Türkiye genelinde başladı” dedi.

2014 YILI TÜRKİYE İÇİN KOLAY BİR YIL OLMADI
Babacan, katıldığı merkez ilçe kongresinde 2014 yılının Türkiye için kolay bir yıl olmadığını belirterek şunları söyledi:
“17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla uğraştık. Yeni bir darbe türü yeni bir darbe teşebbüsü ama şimdiye kadar olduğu gibi çok şükür her türlü girişim her türlü çaba AK Parti’yi başarısız kılamadı. Tam tersine her bir zorluktan bu hareket daha sağlam daha güçlü çıktı ve yoluna devam ediyor. Geçen sene ‘Gezi’ olayları vardı. Hatırlayacak olursanız. Arkasından dünya ekonomisinin türbülanslı bir dönemine girdik. Ve tüm dünya da ekonomik krizin hala etkilerinin devam ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Yanı başımızda Suriye’de bir iç savaş var. Irak’ta hala istikrar sağlanabilmiş değil, hemen kuzeyimiz de Rusya ile Ukrayna arasında çok ciddi problemler var. Bütün bunlara rağmen içeride ve dışarıda bütün teşebbüslere rağmen hamdolsun ülkemiz yoluna devam ediyor.”
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi alanını Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Milletvekilleri ve Kırşehir Valisi Necati Şentürk ile birlikte gezdikten sonra Kırşehir’den ayrıldı.
(İHA)