GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Babalar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 1985 yılından itibaren her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Babaların, güçlü aile yapısının temel yapı taşını oluşturduğunu belirten Yavuz, "Babalarımız, hayatımızın her anında hiçbir karşılık beklemeden bizlerin huzuru ve güveni için çaba sarf etmekte, tecrübeleriyle bize yol göstermektedir. Babalarımız, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirebilmek için çalışmaktadırlar" ifadesini kutlandı.

Yavuz, Hazreti Muhammed'in Hadis-i Şerifi'nde, 'babanın çocuğuna duası, Peygamberin ümmetine olan duası gibidir' buyurarak, ailelerinin mutluluğunu kendileri için en büyük mutluluk olarak gören babaların duasının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizler de bu Hadis-i Şerifin şuurunda evlatlar olarak babalarımıza ömürleri boyunca gereken sevgi ve saygıyı göstermeli, sağlıklarında hayır dualarını almak için gayret göstermeliyiz. Bu önemli günün, babalarımızın rızasını ve hayır duasını alabilmek için bir vesile olmasını temenni ediyorum. Başta şehit ve gazilerimizin babaları olmak üzere tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyor, vefat etmiş olanlara Yüce Allah'tan rahmet diliyorum."